Cum sa cumperi fericire?

Blog de psihologie


Psihologie, Psihoterapie, Dezvoltare personala



fericire

Cum sa cumperi fericire?

Cum sa cumperi fericire?

Cine a spus ca fericirea nu poate fi cumparata? Stiu, Coco Chanel spunea ca „Cele mai bune lucruri in viata sunt gratuite. Urmatoarele sunt foarte scumpe„.

Cercetarile arata ca cei mai fericiti oameni nu sunt cei bogati, dar „bucati” de fericire pot fi cumparate daca oamenii sunt atenti pe ce isi cheltuie banii. Psihologii au descoperit totusi ca anumite aspecte care implica banii ne ajuta sa ne simtim mai fericiti. Dincolo de siguranta materiala pe care banii ne-o pot oferi, iata cateva elemente care demonstreaza ca uneori fericirea e pe bani:

Cum sa cumperi fericire: Experiente vs. obiecte

E mai important sa cheltuiesti banii pe experiente, pe momente fericite. Adu-ti aminte cata satisfactie iti aduce sa mergi intr-o vacanta, la un concert, la un spectacol de comedie sau la o masa cu prieteni dragi. Poti investi in cursuri de dezvoltare personala, in hobby-uri, in servicii care sa iti faca placere si sa iti ofere momente de relaxare.

Cum sa cumperi fericire: Ofera!

O vorba spune ca daca vei oferi, vei primi. Investitia in prieteni si persoane apropiate e intotdeauna o idee buna. La fel si donatiile sau ajutorarea celor nevoiasi. Cand daruim ceva celor dragi ne simtim utili, importanti si primim apreciere. In plus, se activeaza in creier exact acele zone implicate in primirea de recompense.

Cum sa cumperi fericire: Placeri mici si dese

Nu vorbim despre pauze, desi pot si ele fii placeri pentru anumite persoane. Placerile mici si dese aduc mai mari satisfactii decat cele mari primite mai rar. De exemplu, mai bine mananci un cub de ciocolata pe zi decat o ciocolata intreaga o data pe saptamana.

Asadar, uneori putem cumpara fericire, dar trebuie sa fim atenti cand ne alegem micile bucurii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.