Esther Perel, despre intimitate, infidelitate si inteligenta erotica

Blog de psihologie


Psihologie, Psihoterapie, Dezvoltare personala



Esther Perel, despre intimitate, infidelitate si inteligenta erotica

esther perel conferinta intimitate inteligenta erotica

Intimitate, infidelitate, inteligenta erotica… Lumea noastra intreaga difera fata de lumea parintilor nostri. Daca pentru ei termeni precum intimitate si infidelitate aveau o anume perdea, pentru noi lucrurile stau total diferit, pentru ca le traim cu totii.  Asadar, relatiile moderne difera foarte mult fata de ceea ce am vazut in familiile noastre. Chiar daca am invatat inca din copilarie niste tipare de comportament pe care le aducem cu noi si in relatia de cuplu, impactul lumii in care traim asupra relatiilor noastre este cu totul altul, mai puternic si mai dureros uneori.

Traim vremuri in care accesul la milioane de vieti ne este usurat de social media. Privim monitoarele si derulam prin franturile de viata ale cunoscutilor si necunoscutilor. Asa ca poate ar fi timpul sa ne aplecam si asupra inteligentei erotice.

Esther Perel vorbeste si scrie despre relatii, asa cum sunt ele acum. Fara inflorituri, fara dulcegarii, fara utopii. Si asta imi place si mi se pare ca o deosebeste de alti psihologi care abordeaza subiectul cupluri! E ca un dus rece dupa o abureala calda in care se complac multi.

Cum are de suferit relatia cu partenerul dupa ce apare un copil? Ce este inteligenta erotica? De ce apare infidelitatea chiar si in cuplurile in care partenerii se iubesc?

Otilia Mantelers si Gaspar Gyorgy au invitat-o pe Esther Perel la Bucuresti, sa ne vorbeasca despre inteligenta erotica si despre cum se schimba sexul in cuplu, dupa ce devenim parinti.

Aici aveti mai multe detalii despre eveniment.

Mai jos, Esther Perel la Ted Talks, despre infidelitate.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.