andreea orheanu psiholog bun bucuresti

Andreea Orheanu, psiholog si psihoterapeut – cabinet psihologic in Bucuresti


Andreea Orheanu, psiholog Bucuresti

Am fost dintotdeauna o persoana creativa si mi-am urmat pasiunea pentru frumos si in munca mea.

M-am format in Psihologie, dar si in Comunicare si Relatii Publice. Am lucrat o perioada in domeniul comunicarii, luand contact cu mediul organizational, complex si ofertant. Am avut astfel posibilitatea de a ma implica in activitati CSR, dar si in campanii de comunicare pentru evenimente sportive, de sanatate sau pentru angajati.

Am convingerea ca orice psihoterapeut dedicat chemarii sale, se perfectioneaza mereu. Pe langa psihoterapie, la cabinet ofer si servicii de psihologie clinica.

Formarea noastra, ca psihologi si psihoterapeuti, este una continua. In practica mea folosesc tehnici din mai multe scoli de psihoterapie pentru a gasi abordarea potrivita fiecarui client.

Andreea Orheanu, psiholog bun Bucuresti

Metode terapeutice pe care le practic la cabinet

Analiza tranzactionala este un model de intelegere a oamenilor si a relatiilor dintre ei. Analiza tranzactionala propune atat un model terapeutic, dar si un model de teorie a comunicarii. Aceasta abordare isi gaseste aplicatii in comunicare, psihologie, consiliere, psihoterapie, coaching, dar si in psihologia organizationala si educationala. Analiza tranzactionala are la baza 3 principii:

  • Oamenii sunt OK – se refera la ceea ce este un om si nu la comportamentul sau;
  • Fiecare om are capacitatea de a gandi – (cu exceptia anumitor afectiuni cerebrale grave) se refera la faptul ca putem lua decizii pentru viata noastra;
  • Oamenii se pot schimba – oamenii au capacitatea de a face alegeri pentru viata lor, iar deciziile luate anterior pot fi inlocuite cu unele noi.

Psihoterapia cognitiv-comportamentala are la baza ideea ca felul in care gandim influenteaza felul in care ne simtim si comportamentul pe care il manifestam. Psihoterapia cognitiv comportamentala foloseste tehnici de restructurare cognitiva si tehnici comportamentale. Aceasta metoda terapeutica poate fi inteleasa ca un proces de invatare de noi moduri de gandire si dezvoltare de aptitudini pentru a face fata problemelor. Ea sta la baza multor modele de coaching din prezent.

Pe langa cele 2 abordari terapeutice, implic in munca mea tehnici si modele din Process Communication Model si Process Therapy Model, psihoterapie sistemica, psihoterapii scurte, terapie prin arta, mindfulness si nu numai.

Colaborari, evenimente, workshop-uri de psihologie

Pe langa activitatea de la cabinet, accept cu drag invitatii de a participa in diverse emisiuni tv (TVR, Antena 1), radio (Smart FM), interviuri online sau in presa scrisa (Revista Cariere, Click Sanatate), workshop-uri si evenimente pe teme de psihologie si comunicare. In 2018 am avut o colaborare la radio SmartFM pentru emisiunea de dimineata, unde zilnic oam avut o scurta interventie pe teme de psihologie.

andreea orheanu psiholog bucuresti marina almasan tvr femei de zece

 

 

psiholog psihoterapeut bucuresti cabinet psihologicpsiholog psihoterapeut bu bucuresti neatza razvan si dani