Terapie online in vremea Coronavirusului

Blog de psihologie


Psihologie, Psihoterapie, Dezvoltare personala



terapie online psiholog psihoterapie

Terapie online in vremea Coronavirusului

Terapie online in vremea Coronavirusului:

In contextul cazurilor de coronavirus, la inceput de luna mi-am anuntat clientii ca voi muta sedintele din cabinet in mediul online. A fost o masura necesara si pentru protectia mea, a familiei mele, dar si pentru protectia clientilor mei.

Eu tineam oricum sedinte de terapie online pentru cei care nu locuiesc in tara sau in Bucuresti, asa ca nu mi-a fost deloc dificil sa fac schimbarea.

Desigur ca exista si reticente sau probleme in ceea ce priveste gasirea unui spatiu intim pentru client, in care acesta sa se simta confortabil pe perioada discutiei si in care sa nu existe intruziuni din partea familiei, apropiatilor, colegilor.. Insa in perioade in care suntem sfatuiti sa evitam expunerea, aceasta este o buna optiune.

Este terapia online la fel de eficienta ca terapia in cabinetul de psihoterapie?

In cele mai multe situatii, terapia online a dovedit ca este la fel de eficienta ca terapia fata in fata, desfasurata in cabinet. Exista deja mai multe studii care confirma aceste afirmatii.

Sunt insa si situatii in care terapia din cabinet este mai utila, asa ca acele cazuri nu pot fi gestionate la fel de eficient prin terapie online. Asadar, pentru probleme psihiatrice serioase, terapia online nu poate fi o solutie.

Terapie online chiar si pe termen lung?

Dupa cum mentionam mai sus, aveam deja clienti care apelau la mine pt terapie online. Situatiile lor sunt diverse, iar cu unii dintre ei am inceput terapia de mai multa vreme.

Fie ca e vorba de niste stari sau situatii de moment sau ceva mai complicat de atat, putem sa ne folosim de tehnologie atunci cand timpul sau spatiul nu ne ajuta.

Daca incep sedintele de terapie online inseamna ca vor ramane online si pe viitor?

Nu neaparat. Putem incepe terapia online si dupa aceasta perioada de izolare putem continua la cabinet. Daca iti doresti sa continuam sedintele online, nu este nici o problema nici asa.

Pentru programari va astept cu mesaj sau telefon la 0735530453 sau pe pagina mea de Facebook – Psiholog Andreea Orheanu.

Comments

comments

2 răspunsuri la “Terapie online in vremea Coronavirusului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.