Sardinia – o insula verde

Blog de psihologie


Psihologie, Psihoterapie, Dezvoltare personala



sardinia vacanta calatorie cazare pareri

Sardinia – o insula verde

Imi doream de multa vreme sa merg in vacanta in Sardinia. Asadar, am luat site-urile si blog-urile internationale de travel si lifestyle la puricat. Acum ca baiatul nostru e mai mare, isi doreste sa calatoreasca mereu cu noi. De obicei, in vacanta lui de primavara avem niste calatorii foarte reusite. Momentul asta se suprapune adesea cu Pastele, cu ziua mea si 1 mai si de cele mai multe ori prindem vreme frumoasa, dar anul asta am gasit bilete de avion putin mai devreme. Asa ca am nimerit exact in perioada in care era Pastele catolic si am putut vedea si din festivitatile locale. Din pacate vremea nu a fost prea insorita, dar calatoria a fost totusi una reusita.

Suntem genul de calatori care nu raman prea mult acolo unde aterizeaza avionul. Ne place sa experimentam lucruri noi si sa descoperim cat mai multe locuri frumoase. Asa ca am hotarat sa facem un tur al insulei. Dupa ce am aterizat in Alghero, am inchiriat masina din aeroport si ne-am deplasat prin locurile care ne facusera cu ochiul la cautarea pe google.

Primul stop in Sardinia a fost Nuraghe Palmavera si apoi direct pe plaja. Erau 27 de grade in prima zi.

plaja nisip alghero sardinia
Plaja langa Alghero

Sardinia e cunoscuta ca o destinatie scumpa, insa am observat ca preturile difera mult de la o zona la alta in ceea ce priveste cazarea si mancarea. Cazarile sunt uneori diferite fata de prezentarea de pe booking, asa ca pot exista si surprize.

calatorie vacanta sardinia
Plecand din Alghero

Desi Sardinia nu impresioneaza cu orase de o arhitectura uimitoare, ea ne-a incantat prin vegetatia spectaculoasa si prin peisaje. Totul era verde si plin de flori multicolore. Pe drum ziceam la tot pasul „Oau! E superb!”

primavara sardinia porto cervo
Porto Cervo

Descopera cu ce ne-am bucurat papilele in vacanta, din articolul Sardinia – calatorie culinara

Sardinia are o istorie interesanta, cu influente culturale multiple. Sunt multe situri arheologice de vizitat, precum cunoscutele nuraghi ale civilizatiei Nuraghi. Mergand pe insula cu masina, ele pot fi zarite peste tot. Sunt in jur de 7000 de nuraghi pe toata insula.

Iata un top cu locuri din Sardinia ce mi s-au parut ca merita vizitate:

Palau

Palau e o statiune la nord de Olbia si Porto Cervo, care uimeste prin frumusetea naturala. Privind peisajul iti reincarci cu siguranta bateriile. Toata Costa Smeralda (Coasta de Smarald) te incanta prin culoarea apei, dar in Palau frumusetea rocilor de pe plaja cu nisip e uimitoare. De la Palau poti lua un ferryboat catre arhipelagul La Maddalena, care se vede si cu ochiul liber de pe plaja. Cativa turisti faceau windsurfing. In perioada asta era foarte liniste si destul de putini turisti in comparatie cu alte zone ale insulei.

cazare sardinia vacante calatorii

vacante sardinia palauinspiratie vacantacalatorii cazare palau pareri sardiniacalatoreste sardiniaCastelsardo

Castelsardo e un orasel pitoresc din nordul insulei. Genul de orasel cu stradute mici si intortochiate. Multe casute colorate am vazut si in Bosa, dar Castelsardo e mai atragator. Cand am ajuns, era extrem de aglomerat desi ploua. Se desfasura un concert al unei trupe de rock din Italia. Se pare ca vara e o destinatie asa de populara incat exista semne speciale de circulatie pentru a preveni blocajele in trafic. Fiind foarte vizitat, oferta de magazine cu suveniruri si obiecte artizanale era bogata, asa ca nu am plecat de acolo cu mana goala. Spre deosebire de alte zone, unde magazinele cu suveniruri sunt ticsite de clasicele chinezarii, aici erau si magazine cu obiecte lucrate manual si produse in Sardinia. Ne-am cazat undeva sus, pe munte, de unde puteam vedea marea si Castelsardo in toata splendoarea, fara a fi deranjati de zgomotul concertului.primavara sardinia porto cervo

 

Porto Pino

Porto Pino se afla in sud, in apropiere de Cagliari si este un loc celebru pentru dunele de nisip alb. Noi am ajuns acolo intr-o zi cu vant puternic, asa ca nu am strabatut toata zona. Cu toate ca vremea nu era prea placuta, erau turisti veniti sa se plimbe pe plaja cu dune si in departare, unde peisajul parea si mai spectaculos, erau si windsurferi. Fiind o rezervatie naturala, nu e permis sa iei scoici, nisip, conuri de brad sau sa calci pe creasta dunelor.

travel blog sardinia porto pino

blog de calatorii porto pino

La final de calatorie, am ramas incantati de apusul din Alghero.

apus alghero zbor vacanta sardiniavacanta primavara alghero

Comments

comments

Un răspuns la “Sardinia – o insula verde”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.