Dubai, diversitate de arome culinare

IMG_0622-e1580667430423.jpeg

Dubai, diversitate de arome culinare

Ati plecat vreodata in vacanta gandindu-va ce mancaruri veti explora in locurile ce urmeaza sa fie vizitate? Inainte de fiecare vacanta imi place sa citesc despre cultura culinara a acelui loc. Astfel, am descoperit multe delicii si locuri ofertante. De exemplu, cand spun Sicilia gandul imi zboara direct la mare, plajele cu nisip fin din nordul insulei, cele cu pietre si apa albastru intens din sud, dar si la acei deliciosi cannoli din Taormina sau la cous cous-ul cu fructe de mare si friptura de ton din San Vito Lo Capo. Cand spun Londra ma gandesc la parcuri, cladiri impresionante, dar si la codul pane alaturi de cartofi prajiti. Iar cand ma gandesc la Amsterdam gandul mi se duce la plimbarea pe canale, dar si la heringul maatjes, in chifla moale cu ceapa si castraveti murati.

V-am povestit in articolul anterior cam ce am vazut noi in Dubai. A fost o vacanta foarte plina de activitati, dar am avut grija sa ne satisfacem si curiozitatea legata de oferta culinara.

Ca turist e greu sa alegi uneori la ce restaurante sa mergi. Timpul e limitat si nu prea vrei sa dai gres. Siteul tripadvisor este de un real ajutor in astfel de cazuri. Ajuta de asemenea daca ai recomandari de la prieteni cu gusturi culinare asemanatoare. Noi am avut in grup un vizitator frecvent al locului, asa ca nu am dat gres cu mancarea.

In Dubai sunt atat de multe restaurante si atat de variate ofertele, incat pana si uitatul pe tripadvisor poate fi coplesitor. Diversitatea de arome culinare e impresionanta.

Voi incepe cu un restaurant traditional khaleeji. Madfoon Al Sadda a fost o experienta foarte diferita. Aveai posibilitatea sa stai la masa, in niste separeuri cu perdele asemanatoare unor covoare, sau sa stai intr-un separeu asezat pe podea. Am ales sa stam pe jos daca tot voiam sa ne apropiem de traditional. Preparatele soseau pe niste tavi metalice si erau in general foarte simple. La baza era orez cu sofran si mirodenii specifice si deasupra o bucata de carne de oaie sau capra. Aveau si pui, dar am preferat capra. Daca strambati din nas atunci cand auziti de miel sau capra, e bine sa le incercati in tarile care au traditie in a le pregati. S-ar putea sa va schimbati opinia. In mod traditional, bucatele se mancau cu mana, dar am avut la dispozitie si tacamuri. Baiatul meu a fost cel mai fericit ca poate sa renunte la furculita.

mancare buna dubai

Sa ne indulcim in Dubai

Exista mai multe deserturi, insa dupa ce am gustat kunefa, ne-am axat pe el toata calatoria. E un desert cald, cu branza elastica la baza si un fel de crumble deasupra. Peste tot se poate turna un sirop usor aromat cu trandafir. Gustul deosebit insa este dat de sortimentul de branza folosit. Am gasit si la noi kunefe (denumirea difera usor), la restaurante cu specific libanez, insa folosind mozzarella, nu se obtine aceeasi savoare. Din pacate nu am apucat sa facem nici o poza… pentru ca am mancat-o prea rapid de fiecare data.

Restaurant cu view in Dubai

Pe terasa mall-ului, cu view catre fantani si Burj Khalifa, se afla P.F. Chang’s. E un restaurant cu mancare asiatica. El face parte dintr-un lant de restaurante americane prezente in multe orase din America, Europa si Asia. Ne-au placut foarte mult crevetii Dynamite. Am inteles ca e un fel de signature dish pentru ei, dar si pad thai-ul, supele si beef teriyaki.

pf chang dynamite shrimpspad thai mancare thailandeza dubairestaurante dubai recomandaritravel blogger romania

Am gasit pe tripadvisor si alte restaurante cu view superb, dar nu am mai avut timp pentru ele. Data viitoare!

 

Hummus sau baba ganush? Ambele, va rog!

Hummusul si baba ganoush au fost delicioase si la restaurantul Al Safadi si la alte restaurante cu specific libanez pe care le-am vizitat. Hummusul este mai cremos decat suntem obisnuiti sa mancam in Bucuresti. Eu prefer varianta de hummus cu carne si muguri de pin.  Cotletele de miel nu prea au legatura cu ce gasim acasa, asa ca sunt un must try.

blog calatorii vacanta

Fructe de mare si arome culinare marine

Emiratele Arabe Unite au iesire la Golful Arabiei (Exista o disputa asupra denumirii de Golf Persic, asa cum invatasem noi la scoala. Statele arabe il numesc Golful Arabiei, iar in rest se foloseste denumirea clasica. Cand va aflati acolo insa, e bine sa pastrati denumirea dorita de ei.) Asa ca am fost curiosi sa incercam si fructele de mare. Crevetii si homarul au fost excelente. Nu stiu sigur daca erau locale, insa erau de o calitate foarte buna.

restaurant peste fructe de mare dubai

Dubaiul e tare ofertant din punct de vedere culinar. Cu siguranta au ramas multe locuri nedescoperite, dar sunt pe lista pentru urmatoarea vizita.

Citeste despre obiectivele turistice vizitate in Dubai.

Vrei sa descoperi ce parfumuri orientale poti gasi in Dubai?

parfumuri arabe arabesti oud blog vacante calatorii recomandari avion rezervari mmancare buna restaurante  miel capra 

Comments

comments

2 thoughts on “Dubai, diversitate de arome culinare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.