Terapia prin ras

Blog de psihologie


Psihologie, Psihoterapie, Dezvoltare personala



Terapia prin ras

Ai auzit de terapia prin ras? Rasul poate deveni un mijloc bun de a reduce stresul si de a te ajuta sa faci fata problemelor. Mai mult, se pare ca nu conteaza daca razi pe bune sau te fortezi sa razi. Corpul nu isi da seama de asta si produce endorfine oricum.

Terapia prin ras poate fi condusa de un psihoterapeut pentru o singura persoana sau pentru grupuri.

Nu este nevoie sa fii fericit pentru a incepe sa razi. De fapt, cei care apeleaza la o astfel de metoda terapeutica nu sunt tocmai intr-o stare sufleteasca buna.

Nu trebuie sa ai simtul umorului pentru a incepe o astfel de terapie.

Psihiatrul William Fry este considerat parintele gelotologiei (stiinta rasului), el studiind efectele psihologice ale rasului. In anul 1979 Norman Cousins publica o carte numita „Anatomia unei boli„, in care povesteste cum a fost diagnosticat de o boala grava si cum a descoperit beneficiile rasului. Dr. Lee Berk a investigat si el beneficiile rasului si a observat o scadere a cortizolului si o crestere a imunitatii. Dr. Annette Goodhart este inventatoarea terapiei prin ras si foloseste aceasta metoda pentru diverse probleme si boli: depresie, anxietate, cancer, SIDA, dureri aparute din diverse cauze.

O sedinta de terapie prin ras te poate face sa te simti mai relaxat, un pic obosit pentru ca iti solicita musculatura corpului, iti accelereaza circulatia sangvina si se poate sa iti oxigeneze mai bine sangele.

Cum rasul este molipsitor, va invit sa ii molipsiti pe toti cei din jurul vostru dupa ce terminati de citit acest articol.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.